Joonas jäi Rovaniemellä tavoitteestaan

Joonaksen ja Pasin kausi alkoi tekniikkamurheilla kauden avanneessa Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa. Auton alusta ei ollut säädöissään ensimmäisenä ajopäivänä. Lindroos ja hänen kartanlukijansa Pasi Kilpeläinen lähtivät ralliin tavoitteenaan SM3-luokan voitto. Tekniikan pettäminen ja keskeytys kolmannella erikoiskokeella pudottivat sijoituksen lopputuloksissa seitsemänneksi.

Tämän vuoden Arctic Rally oli Joonaksen kymmenes kerta peräkkäin kyseisessä kilpailussa. Joka kerta hän on ajanut maaliin. Niin sanotussa shakedown-testissä auto toimi hyvin, mutta itse kilpailussa autolla oli vaikea ajaa. -Auto meni kuin käärme, se ei kulkenut ollenkaan suoraan eikä pysynyt urassa, kertoo Joonas. Kolmannella erikoiskokeella matkan katkaisi urassa ollut kivi. -Se ei iskenyt kovin pahasti, mutta sen verran, että raidetanko katkesi ja jäätiin pätkälle. Piti ruveta jo siellä metsässä soittelemaan osia, että päästäisiin jatkamaan lauantaina kisaa, kertaa Joonas.

Matias Kauppinen lainasi Lindroosin autoon raidetankoa omasta nuotituksessa käyttämästään siviiliautosta. Näin kilpakumppanin herrasmiesmäinen ele mahdollisti Joonaksen rallin jatkumisen lauantaina. Auton alustaa myös säädettiin jäykemmäksi ja se muutti auton huomattavasti paremmaksi ajaa. Lauantain erikoiskokeiden tulosten perusteella Lindroos-Kilpeläinen olivat nopeimpia SM3-luokkalaisia.

Lopputuloksissa SM3-luokan osalta Lindroos siis seitsemäntenä 6.29,6 minuuttia kärkeen. Voittajaksi ajoi Samuli Vuorisalo ja toiseksi Henri Haapamäki. Seuraavaksi SM-pisteistä kisaillaan helmikuun 21.-22. päivä Mikkelissä.

Edellinen tiedote
Joonakselle kuudes rallin Suomenmestaruus SM3-luokassa
Seuraava tiedote
Lindrooseille voitto kotiin

Vuosittaiset tiedotteet