Joonakselle kuudes rallin Suomenmestaruus SM3-luokassa

Castrol ralli Joonas

Joonas Lindroos ajoi SM Castrol rallissa Tampereella SM3-luokan kahdeksanneksi. Sijoitus siivitti hänet kuudenteen henkilökohtaiseen rallin Suomenmestaruuteen.

Lindroosin kartturina kolme kautta toimineelle Pasi Kilpeläiselle mestaruus on kolmas. Kaksi hän on saavuttanut Joonaksen kartanlukijana tänä- ja viimevuonna. Joonaksen mestaruudet ovat vuosilta 2007, 2008, 2009, 2012 ja 2013. Vuonna 2007 hän oli historiallisesti tuplamestari saatuaan myös nuorten Suomenmestaruuden ollessaan alle 25-vuotias.

Viimeiseen osakilpailuun mahtui monenlaista teknistä haastetta, joka todennäköisimmin vei kilpailun voiton. ”Auto rötäsi melkein koko kisan. Vasta toiseen kertaan ajetulla Siitaman pätkällä (EK7) auto toimi kunnolla. EK5:lla noin kilometri lähdöstä autosta katkesi vetoakseli. Päästiin kuitenkin pätkä läpi, mutta siinä tuli takkiin noin 2,5 minuuttia. Sen jälkeen oli sitten huolto. Viitapohja kakkosella (EK8) irtosi ilmanputsari, eikä autossa oikein ollut vetoa. Vielä seuraavan eli viimeisen pätkän lähdössä piti vaihtaa tyhjentynyt rengas.”, kommentoi Joonas varsin värikästä kilpailua.

Rallissa SM3-luokan voitti Jaro Kinnunen. Kilpailuun lähdettäessä pisteissä toisena ollut Samuli Vuorisalo ajoi viidenneksi. Samuli olisi voinut kaataa Joonaksen ja Pasin valtikan ainoastaan voittamalla luokkansa ja Joonaksen olisi pitänyt jäädä pisteittä.

Loppupisteet Joonaksella olivat 123,5. SM hopealle ajaneella Samuli Vuorisalolla 104,5 ja kolmanneksi ajanut Henri Haapamäki keräsi 99,5 pistettä.

Edellinen tiedote
Lindroos vei jälleen SM3 luokan voiton
Seuraava tiedote
Joonas jäi Rovaniemellä tavoitteestaan

Vuosittaiset tiedotteet