Joonas ehdolla kolmannelle sijalle

Lindroos ja Lampinen Mäntsälässä

Joonas Lindroos ja kartturi Jouni Lampinen ajoivat kolmanneksi lauantaina Mäntsälän Aero rallissa. Tulos ei ole vielä lopullinen, koska jälkikatsastuksessa ilmeni moottorin suhteen epäselvyys, joka tutkitaan myöhemmin.

Jälkitarkastuksessa havaittiin moottorin sallitun kuutiotilavuuden ylittyvän lievästi, mutta käytetty mittausmenetelmä sisältää epätarkkuutta. Moottori tutkitaan myöhemmin uudelleen tarkemmin, jolloin saadaan lopullinen vastaus ja tulokset virallistetaan.

Lindroosin ja Lampisen kilpailussa oli nyt hienoisia vastoinkäymisiä ja niinpä se näkyykin heti tiukan kilpailun tuloksessa. Alun erikoiskokeilla Joonaksen mukaan auto tuntui puskevan jarrutuksissa. Muutenkin kuljettajasta tuntui, että auto ei olisi ollut säädöissään. Aivan erikoiskokeen neljä alussa olevassa oikeassa tapahtui pyörähdys ja paaliin osuminen. Tämä koitui todennäköisesti tilanteeksi, jolla kilpailijapari menetti seitsemännen perättäisen voittonsa. Auton vekslailussa kului hukkaan noin 15 sekuntia.

Kahdelle viimeiselle EK:lle Joonas kirjasi pohja-ajan. ”Vaikka auton säätöihin ei koskettu kisan aikana, niin jotenkin noilla loppupäivän erikoiskokeilla auto tuntui paremmalta ajaa, kertoi Joonas”. Tämä näkyikin tuloksessa, koska hän ajoi kiinni menettämäänsä aikatappiota. Valitettavsti kisakilometrit loppuivat kesken, kun toiseen sijaan jäi eroa vaivaiset 0,9 sekuntia. Kärkeen olisi ollut 13 sekuntia.

Mikäli tulokset pysyvät voimassa, Lindroos johtaa edelleen sarjaa 84 pisteellä. Toisena on Jaakko Ollikkala (75 pistettä) ja kolmantena Markus Hellström (56 pistettä). Jos Lindroosin moottori todetaan sääntöjen vastaiseksi, muuttuu tilanne siten, että hän putoaa kolmanneksi.  Lopullisesta tilanteesta tulee myöhemmin vielä lyhyt tiedote, kun lopullinen tutkimus on tehty ja tulokset virallistetaan.

Sarja jatkuu seuraavaksi syksyllä 18.9. Laitilassa ajettavalla Oili Jalonen -rallilla.

Lisäys 30.5.:

Joonaksen tulos hylättiin

Joonas Lindroosin tilanne F-Cupin Mäntsälän osakilpailun osalta on nyt selvitetty ja on ilmennyt, että auton moottori oli sääntöjen vastainen. Näin ollen Joonaksen tulos on hylätty. Tämä vaikuttaa pistetilanteeseen siten, että hän putoaa sarjassa toiseksi (60 pistettä) ja kärkeen nousee Jaakko Ollikkala (75 pistettä), Kolmantena on Markus Hellström 59 pisteellä.

Edellinen tiedote
Lindroos voitti kuudennen kerran peräkkäin
Seuraava tiedote
Joonaksen lisenssi peruutettu joulukuuhun saakka

Vuosittaiset tiedotteet