Joonaksen lisenssi peruutettu joulukuuhun saakka

Mäntsälässä ilmenneen moottorin kuutiotilavuuden ylittymisen johdosta Joonas Lindroosille on langetettu rangaistukseksi lisenssin peruutus. Peruutus kestää joulukuuhun saakka, joten Joonaksen kausi 2021 f-cupin osalta on näin ollen taputeltu.

Jälkitarkastuksen tulos oli kilpailun jälkeen vähän aikaa vielä hieman epävarma, mutta myöhemmin kuutiotilavuuden ylitys varmistui. Tarkka kuutiotilavuus ei kuitenkaan koskaan selvinnyt, eli kuinka paljon ylitystä oli. Joonas ei ole itse rakentanut moottoria ja hän ei ollut tietoinen ”laittomasta” moottorista.

-En osannut edes epäillä, että moottori olisi ollut ylikokoinen, kun auton teho ei penkissäkään näyttänyt aivan huippulukemia, kertoo Joonas.

Säännöt kuitenkin määrittelevät yksiselitteisesti, että kuljettaja on vastuussa auton sääntöjen mukaisuudesta, joten hän kärsii rangaistuksen myös muiden autoon tekemistä virheistä.

Joonas jatkaa: Onhan tuo melkoinen takaisku ja tuntuu aika rajulta rangaistukselta, mutta säännöt on sääntöjä. En kuitenkaan rupea ketään syyttelemäänkään.

Asia, jota Lindroos kaipaisi, olisi avoin tiedottaminen AKK:n suunnalta. Aiemmin kilpailijoille langetetut sanktiot olivat kattojärjestön nettisivuilla. Nyt niitä ei löydy mistään. Tämä piilottaa tiedon siitä, annetaanko samoista tai samankaltaisista rikkeistä kaikille samanlainen rangaistus.

Edellinen tiedote
Joonas ehdolla kolmannelle sijalle
Seuraava tiedote
Joonaksen kilpailuvauhti säilyi tauosta huolimatta

Vuosittaiset tiedotteet