Joonas ajoi toiseksi Rantarallissa

Lindroos EK5 Rantaralli. Kuva: Eija Vuollet

Jämsän Joonas Lindroosin kuuden F-Cup osakilpailun voittoputki katkesi lauantaina Mynämäen seudulla ajetussa Rantarallissa.

Markus Hellström osoitti, ettei Lindroos sentään aivan voittamaton ole. Joonas ja kartturi Jouni Lampinen jäivät voittajalle 25 sekuntia. Neljällä ensimmäisellä erikoiskokeella Lindroos kärsi selkeästi ensimmäisenä autona ajamisesta, kun rengas ei kerta kaikkiaan pitänyt ja hän jäi tasaisesti kaikilla erikoiskokeella ennen huoltotaukoa.

Tauon jälkeen Joonas ja Jouni päättivät yrittää hyökätä kahdella viimeisellä erikoiskokeella, koska eroa kärkeen oli 10,5 sekuntia. Se olisi ollut mahdollista ajaa kiinni. Ehkä yritystä oli hiukan liikaa. Lindroos teki virheen pian erikoiskokeen lähdön jälkeen ja pyörähti ja joutui peruuttelemaan päästäkseen jatkamaan. Lisäksi tapahtui vielä toinen pyörähtäminen erikoiskokeen lopun risteyksessä. Aikatappio Hellströmiin kasvoi 27,6 sekuntiin ja Lindroos putosi kilpailussa kolmanneksi.

Viimeisellä erikoiskokeella hyökkäys onnistui 2,6 sekunnin pohjilla. Joonas ja Jouni nousivat takaisin toiselle sijalle. Tappiota kärkeen oli kuitenkin liikaa ja maalissa ero oli 25 sekuntia.

Lindroos johtaa edelleen pistetilanteessa, mutta tilanne kiristyi hieman Hellströmin voittaessa.

Eveliina Lindroos haki jo omia rajojaan

Rallisuvun nuorin kuljettaja jatkoi ajokokemuksen kerryttämistä ja haki Mynämäellä jo oman vauhtinsa rajoja. Kolmen ensimmäisen erikoiskokeen ajat olivat kokemukseen nähden varsin hyviä. -Jouduin jo monta kertaa sanomaan Eveliinalle, että ota nyt vähän vauhtia pois, kertoo kartturi Minna Lindroos. Neljännellä pätkällä oman vauhdin raja löytyi ja naispari kävi ulkoilemassa. Auto meni syvään ojaan. Ojan reunat olivat onneksi sen verran loivat, että auton sai omin voimin takaisin tielle. Tukivarsi vaurioitui ulosajossa melkein poikki, mutta pätkän jälkeen oli huolto, jossa se saatiin vaihdettua.

Seuraavan kerran F-Cup osakilpailu ajetaan Kuopiossa 14.9.

Edellinen tiedote
Joonas taas tutulla sijoituksella Imatra Rallissa

Vuosittaiset tiedotteet