Voitto vahvisti Joonaksen johtoasemaa

Joonas Lindroos ajoi yhdessä kartturinsa Jouni Lampisen kanssa voittoon SM O.K. Auto-rallissa Kouvolassa. Voitto oli jo kolmas tällä kaudella alle kaksilitraisten n-ryhmässä. Voitto toi 15 pistettä lisää ja näin Joonas vahvisti johtoasemaansa.

Edellisen rallin kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Joonaksella tuli liikaa takaa ajettavia sekunteja. Nyt suunnitelmana oli hyökätä jo heti ensimmäisellä erikoiskokeella, muille ei saanut antaa etumatkaa. Suunnitelma toimi ja Joonas otti kärkipaikan heti kättelyssä ensimmäisellä erikoiskokeella. Eroa toiseksi ajaneeseen Ville Hautamäkeen oli reilut 17 sekuntia.

Lopuilla erikoiskokeilla Joonas sai säädellä vauhtiaan muiden ajoa seuraillen, eikä pätkäpohjien ajaminen ollut välttämätöntä. Piikkipaikan hän piti kuitenkin jokaisella erikoiskokeella. Kuutosella Joonaksen pahin kirittäjä, Jarkko Nikara keskeytti ulosajon seurauksena, jolloin paineet hieman helpottivat.

-Hieno ralli nopeilla teillä. Koko kisa meni kaikin puolin nappiin ilman minkäänlaista ongelmaa, iloitsee Joonas.

Seuraava, kauden toiseksi viimeinen SM-ralli ajetaan Uudessakaupungissa syyskuun ensimmäisenä päivänä. Sinne Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen lähtevät 64 pisteen johtoasemassa. Toisena olevalla Ville Hautamäellä on 46,5 pistettä, joten mitään ei ole vielä ratkennut ja tilanne pysyy jännittävänä.

Edellinen tiedote
Joonas toiseksi kesäkauden avauksessa
Seuraava tiedote
Joonaksesta rallin Suomenmestari

Vuosittaiset tiedotteet