Tekniset ongelmat Exide-rallissa riesana

Jämsäläiskuljettaja Minna Lindroos starttasi toiveikkaana lauantaina 7.7. ajettuun viidenteen SM-osakilpailuun. Tampereen ralli oli kuitenkin epäonnen värittämä. Lopputuloksissa Minna ja kartanlukija Sari Kontro-Silvennoinen olivat seitsemänsiä luokassaan.

– Kilpailu alkoi mukavasti. Olimme kymmenen sakissa ja sijoitus oli paranemassa. Erikoiskokeiden ajat olivat hyviä, ja esimerkiksi yleiskilpailussa kolmanneksi sijoittuneelle Olli Harkille hävisimme vain muutamia sekunteja, Minna kertoo.

Vaikeudet alkoivat viidennellä erikoiskokeella renkaan puhkeamisella. Tiellä oli noussut esiin kiviä runsaan ajamisen seurauksena, ja se johti renkaan puhkeamiseen.

– Ajoimme tyhjällä renkaalla maaliin ja hävisimme pätkällä vajaat puoli minuuttia. Sijoitus putosi tietenkin roimasti.

Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta Minna Lindroos oli kisassa yhdeksäntenä. Sitten törmättiin käyntihäiriöihin.
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä auto tutkittiin, ja siihen vaihdettiin bensapumppu. Näin Minna pääsi mukaan sunnuntaina Uuraisilla ajettuun sprinttiin, jossa hän sijoittui yleiskilpailussa neljänneksi, heti kolmen A-ryhmäläisen jälkeen. Tavoitteiden mukaisesti Minna nappasi itselleen luokkavoiton.

Nyt on edessä valmistautuminen kauden pääkoitokseen, Neste Ralliin. Perinteiseen tapaan ennen MM-rallia Minnan auto käy lävitse täydellisen huollon.

Edellinen tiedote
Minnalle menestystä sekä rallista että sprintistä
Seuraava tiedote
Neste Ralli päättyi Minnan osalta kaatoon lauantaina

Vuosittaiset tiedotteet