Minnan SM-kauden 2002 ensimmäinen kilpailu päättyi epäonnisesti

Minna Lindroosin kausi päättyi ikävästi tiukassa mutkassa lumihankeen Arctic Rallyn EK 5:lla. Siikakämää pidetään tunnetusti EK:na, jossa on harvoin katselijoita avustamassa tieltä suistunutta autoa. Minna ja kartturi Sirkka Rautiainen kaivoivat autoa lumihangesta reilut 40 minuuttia, ennen kuin he saivat auton takaisin reitille. Heidän ei kuitenkaan enää kannattanut jatkaa kilpailua, sillä pistesijat olivat jo täysin saavuttamattomissa.

Valmistautuminen Arctic Rallyyn oli teknisten ongelmien takia erittäin rankkaa Minnalle ja tiimille. Tärkeintä oli kuitenkin päästä kilpailuun mukaan. Kilpailussa oli monta uutta tekijää: Sirkka oli Minnan kartturina ensimmäistä kertaa ja vuokratun auton tekniikka ei tietenkään ollut täysin tuttua. Ennen kilpailun keskeytymistä Minna oli luokassaan sijalla 14. EK 1 meni tuntumaa hakien ja sijoitus oli 25. Tämän jälkeen sijoitukset kuitenkin paranivat merkittävästi: EK 2:n sijoitus oli 12., EK 3:n sijoitus oli 17. ja EK 4:n sijoitus oli 11.

”Nyt on tärkeintä saada oma auto kuntoon ja valmistautua täysillä Rallin SM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, joka ajetaan Lapualla 22.-23.2.”, Minna kertoo selvästi pettyneenä. Oman auton rikkoontuneen moottorin osia ei löydy tällä hetkellä Euroopasta, mutta osat on jo tilattu Japanista. Tiimi uskoo, että oma auto on taas käytössä helmikuussa. Tulevana lauantaina ajettavaksi suunniteltu kotimaisemien Jämsä Ralli jäänee kuitenkin ajamatta, koska lainakalustoa ei tämän hetken tiedon mukaan ole viikonlopuksi saatavilla.

Kuluneet puoli vuotta ovat olleet Minnalle varsin epäonnisia: täydellisiä konerikkoja on tullut vajaassa kuukaudessa kaksi kappaletta ja Neste Rallin jälkeen autoa ei saatu aikataulussa kuntoon. Vanhan totuuden mukaan pitkällä tähtäimellä epäonnea ja onnea tulee jokaiselle tasapuolisesti. Toivommekin, että seuraavasta SM-rallista lähtien on Minnan vuoro saada vaihteeksi hiukan hyvää tuuria puolelleen.

Edellinen tiedote
Kausi 2001 on päättynyt
Seuraava tiedote
Vihdoinkin! Minna Lindroos lunastaa lupauksiaan. Toinen sija Hotelli Jämsä Rallissa

Vuosittaiset tiedotteet