Minna Lindroosin rallivuosi 2002

Pienien vastoinkäymisten myötä kausi alkoi, pitkäaikainen kartanlukija Sari Kontro-Silvennoinen ilmoitti ettei voi työkiireiden takia osallistua talvikauden kisoihin. Minnalle tuli kiire löytää uusi kartturi kyytiinsä, monien mutkien kautta löytyi Sirkka Rautiainen ja hänen kanssaan sovittiin talven kisoista.

Ennen Tunturirallia päätettiin harjoitella Sirkan kanssa, muutama testikilometri oli takana ja Mitsubishin uusi moottori meni rikki. Edellinen moottori oli mennyt rikki myös testeissä marraskuussa. Uutta moottoria ei Tunturiralliin ollut mahdollista saada ja ainoa vaihtoehto oli vuokrata auto. Rahoitus vuokra-autoa varten saatiin kuin saatiinkin kasaan ja Tunturiralliin päästiin kilpailemaan. Tunnelmat Minnan pään sisällä olivat kuitenkin hyvinkin sekavat. Neste rallissa paha ulosajo, auton totaalinen romuttaminen ja sen jälkeen kaksi perättäistä moottoririkkoa, joista toinen juuri ennen uuden kauden alkua, vievät rahaa, mutta söivät myös Minnan henkistä kapasiteettia.

Tunturiralli, tammikuu

Erikoiskoe numero 5 ulosajo ja juuttuminen lumihankeen. Yleisöä ei kyseissä paikassa ollut ja kaksistaan Sirkan kanssa auton irrottaminen vei niin kauan aikaa, jotta jatkaminen oli mahdotonta.

Lapuaralli, helmikuu

Ohjaustehostimen letkun irtoaminen erikoiskokeella 2 tiputti sijoitusta alaspäin, vika saatiin korjattua huoltotauolla, mutta epäonni jatkui. Viimeisellä erikoiskokeella vaihdelaatikko alkoi oikkuilla ja kilpailu jouduttiin keskeyttämään.

Nilsiä ralli, maaliskuu

Kilpailu meni ilman suurempia teknisiä vikoja, Minna ihmetteli koko kilpailun auton tehojen puutetta. Auto ei kulkenut tarpeeksi kovaa, vaikka kuinka kaasua painoi. Vikaa yritettiin etsiä huoltotauoilla, mutta tuloksetta. Sijoitus 15 omassa luokassaan. Oltiin kuitenkin tyytyväisiä, että päästiin maaliin. Myöhemmin vika löytyi, vettä oli päässyt sytytystulppaan ja tämä vei vauhtia autosta.

SM-kauden ulkopuolella ajettiin helmikuussa Jämsä-ralli, jossa 2 pohja-aikaa erikoiskokeille ja 2. sija kokonaiskilpailussa, häviö voittajalle ainoastaan 7,5 sekuntia.

Kesäkausi

Koko tiimi päätti määrätietoisesti unohtaa talven vastoinkäymiset ja harjoituksia ajettiin useita ja Sirkan kanssa sovittiin jatkosta kauden loppuun asti.

Valkeakoski, kesäkuu

Rengasrikko erikoiskoe kakkosen lopussa ja sitä seurannut renkaan vaihto vei aikaa niin paljon, jotta aikasakkoa tuli 20 sekuntia. Aikasakkohan lisätään kilpailijan ajotuloksiin ja sijoitus sakon kanssa luokan 15. Ilman aikasakkoa sijoitus olisi ollut 8. Jossittelua ehkä, mutta vauhti aikakin oli löytynyt. Erikoiskoe ajat olivat jo vertailukelpoisia muiden kilpakavereiden kanssa.

Tampere, heinäkuu

Ensimmäinen SM-piste ! Kisa meni ilman minkäänlaisia ongelmia, vauhti oli kohdallaan. Sijoitus oli oman luokan 10.

Uusikaupunki , syyskuu

Heti ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen bensanpaineet katosivat ja kilpailu oli jätettävä kesken.

Hyvinkää, lokakuu

Kisaan ei voitu edes startata, Minnan sairastumisen johdosta. Pitkän ajan vasenta kättä vaivannut kipu saatiin paikallistettua ja Minna seurasi käsi paketissa kilpailua penkereen puolelta.

Epäonnisen kauden lopuksi oli helppo tehdä päätös auton vaihtamisesta. Mitsu oli auttamattomasti käynyt jo liian vanhaksi. Uuteen Mitsuun ei rahat riittäisi ja n-ryhmän puolella lupaavia tuloksia oli antanut Honda Civic Type-R. Minna ei koe missään tapauksessa luokanvaihtoa takapakkina urallaan. Vuonna 1999 Minna oli pikku n-luokassa 4. joten hampaankoloon jäi silloin jo jotain… Auto on valmistunut aikataulussa ja ensimmäiset testiajot on jo tehty.

Ensimmäinen kilpailu uudella autolla on joulukuussa Tikkakoskella ajettava Kinkkuralli. Sirkka jatkaa Minnan kartturina myös ensi kaudella. Lisäksi pikkuveli Joonas voi ajaa tällä samalla autolla, jahka ensin saa ajokortin. Joonas ajaa nuorten SM-sarjan kesäkisat, kartturinaan Tomi Grönfors.

Edellinen tiedote
Minna Lindroos Nilsiä-Rallissa N-ryhmän 14.
Seuraava tiedote
Minna Lindroos avasi rallikautensa Mäntsälässä

Vuosittaiset tiedotteet