Minna Lindroos avasi kesäkauden hienosti Itärallissa, mutta ei ilman pettymystä

Perinteinen Itäralli on päässyt taas SM-rallien listalle. Kisa ajettiin Joensuun Kiihtelysvaaran maisemissa. Tiet olivat hyvin vaativia. Mäkiä ja mutkia oli tarjolla. Haasteita siis riitti sekä kuskille että kartturille, autosta puhumattakaan.

Minna ja Sirkka olivat pitäneet kisaa edeltävänä viikonloppuna oikean harjoitusleirin. Kilpurilla ajettiin ja nuottia luettiin ja leirinpito tuotti tulosta. Nuotituspäivä sujui helposti, ihan kuin ei mitään taukoa olisi ollutkaan. Harjoituksien tulokset näkyivät myös kisapäivänä.

Minna aloitti kisan varmalla ajolla ja tahtia kiristettiin loppua kohti. Meno oli varmaa ja virheetöntä, mutta riskejäkään ei kaihdettu. Lopputulos oli 7. sija ja SM-pisteitä oli tarjolla.

Maaliin ajettiin iloisella mielellä, mutta… Maalin jälkeisessä loppukatsastuksessa huomattiiin, että auton katalysaattori oli rikki ja tuomaristo päätti hylätä kilpailusuorituksen sääntöjen vastaisen auton vuoksi. Itku ei ollut kaukana, mutta säännöt ovat sääntöjä. Heti kahden ensimmäisen ek.n aikana katalysaattori oli päässyt sulamaan ja huollossa poistettiin laitteen rippeet. Uutta katalysaattoria ei ollut varalla, ja loppu onkin historiaa. Harmittaa kamalasti, mutta tapahtunut mikä tapahtunut.

Mutta jäi kisasta mukavatkin muistot. Minna nautti ajamisesta ja kilpailukykyiset ajat kertovat myös hyvästä ajomotivaatiosta. ”Tiet olivat tosi upeita ja erittäin vaativia, eivät pelkästään kuskille vaan myös kartturille, nuotin on oltava kohdallaan” Minna tuumailee. ”Nyt meni kaikki nappiin, kartturi, huolto ja auto toimivat hienosti” Minna kiittelee porukoitaan murheista huolimatta.

Eteenpäin sanoi mummo lumessa, kuten tavataan sanoa. Seuraava kilpailu on heinäkuussa Tampereella. Sinne lähdetään taas intoa puhkuen ja hyvällä asenteella.

 

Hyvää Juhannusta kaikille

toivottaa

Minna Lindroos
Sirkka Rautiainen

sekä Lindroos Racing Team

Edellinen tiedote
Joonas aloittaa ralliuransa lauantaina
Seuraava tiedote
Joonas Lindroos jatkaa kesäkaudellakin kovilla tuloksilla

Vuosittaiset tiedotteet