Maaliin pääsy Joonaksen tavoitteena Neste Oil Rallissa

1D3 7951

Joonas Lindroosilla on elämänsä tilaisuus näyttää tänä vuonna osaamistaan Neste Oil Rallissa. Hän starttaa ralliin tehdaskuljettajana Wolkswagen Motorsportin Skoda Fabia S2000:lla.

Vuonna 2013 rallin MM-sarjaan autonvalmistajana tuleva VW ajattaa Suomen MM-rallissa Joonaksen ohella myös norjalaista Andreas Mikkelseniä. Loppukauden MM-ralleissa VW testaa myös muita kuljettajakandidaatteja sekä tallina omaa kilpailuosaamistaan ja yhteistyötä kuljettajien kanssa.

Volkswagen Motorsportin johtaja Kris Nissen sekä konsultti Carlos Sainz antavat molemmille kuljettajilleen ohjeeksi yrittää mennä niin kovaa, kuin itsestä parhaalta tuntuu, mutta ehdottomasti tärkein tehtävä on ajaa maaliin. Tämä ei ole helppo tehtävä sanoo Sainz: Luonnollisesti haluaa ajaa kovaa ja näyttää parhaansa, mutta aina pitäisi myös päästä maaliin. Tämän balanssin löytäminen on rallikuljettajan vaikein tehtävä.

Joonas on ajanut kaksipäiväiset testit kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen kanssa ja kilometrejä Skodalla on kertynyt noin 150. Joonakselle auto sopii hyvin: Auto oli hyvä jo heti ensimmäisillä vedoilla. Testipäivän aikana kokeiltiin erilaisia säätöjä ja niiden tuloksena auto on nyt aivan huippu. Yhteistyö tiimin kanssa toimii kuin unelma. Tämä on juuri sellaista, mitä työtä haluaisin tehdä, iloitsee Joonas. Omana tulostavoitteenaan Lindroos kertoo olevansa S2000 luokan viiden parhaan joukossa. Tuota tulosta hän ei kuitenkaan lähde tavoittelemaan väkisin. -Katsotaan sitten vasta maalissa, mikä se sijoitus on.

Neste Oil Ralli starttaa tulevana torstaina Jyväskylän Paviljongista kello 16.00. Ensimmäisenä erikoiskokeena ajetaan Lankamaa, jonne ensimmäinen kilpailija lähtee kello 17.13.

Edellinen tiedote
Joonas ajoi toiseksi Lapualla
Seuraava tiedote
Joonaksen vahva aloitus kaatui ulosajoon

Vuosittaiset tiedotteet