Lindroosin sisarukset voittoon Keravalla

Kauden viides ja samalla toiseksi viimeinen rallin nuorten SM- ja Lady Cup-osakilpailu ajettiin lauantaina Keravalla. Minna voitti kilpailun minuutilla ja 22,1 sekunnilla.

Minna Lindroosin kartturi Sirkka Rautiainen ei päässyt osallistumaan kilpailuun työkiireidensä takia. Niinpä Minnan piti hankkia tuuraaja, joka löytyikin yllättävän läheltä: Joonas teki rallissa uuden aluevaltauksen istahtamalla kartturiksi. Hän oli ensimmäistä kertaa kilpurissa kädessään ratin sijasta tiekirja ja ajanottokello.

Ensimmäisellä erikoiskokeella Minnalla oli pientä heräilyä ja ajo oli levotonta. Pitkä ajotauko näkyi. Samalla pätkällä oli myös kisan ainut läheltäpiti-tilanne. Paikka oli oikealle kääntyvä mutka hyvän vauhdin jälkeen, jossa useita kilpailijoita ajoi ulos. Minna pystyi onneksi selvittämään paikan täyttämällä ohjaamon väliaikaisesti käsillä ja suorittamalla puolelta toiselle pujottelua. Tilanteen jälkeen sisarukset rauhoittivat ajoa. Ensimmäiseltä erikoiskokeelta tuloksena oli toiseksi nopein aika.

Rutiinin löydyttyä rauhoitetussa ajossa, alkoi tulosta syntyä. Toiselta erikoiskokeelta lähtien Minnalle ja Joonakselle ei kukaan enää mahtanut mitään. He takoivat lopuille kahdeksalle erikoiskokeelle pohjat.

-Kaikki sujui ongelmitta ykkösen hengenhaukkomistilannetta lukuun ottamatta. Tiet olivat juuri sopivan mittaisia ja vaativia – koko ajan kääntyileviä ja todella nautittavia ajaa, kertoo Minna ja jatkaa: Joonaksen kanssakin yhteistyö toimi hyvin. Kyllä veli jatkossakin pääsee kyytiin, jos haluaa ja on tarvetta.

Kauden viimeinen Lady Cup-osakilpailu ajetaan syyskuun 23. päivä Naantalissa. Minnalle riittää kisasta kolmas sija mestaruuden varmistamiseksi.

Edellinen tiedote
Joonas SM-johtoon Kuusankoskella
Seuraava tiedote
Hondan korva petti

Vuosittaiset tiedotteet