Lindroos voitti Enset rallissa SM3 luokan

ensetralli ek7 lindroos

Lauantaina Huittisten ja Sastamalan alueella ajetussa Enset Oy SM rallissa SM3 -luokan voittoon ajoi Joonas Lindroos kartturinsa Pasi Kilpeläisen kanssa.

Koko päivän Lindroos kävi tiukkaakin tiukempaa sekuntikamppailua kotiteillään toiseksi ajaneen Lauri Joonan kanssa. Suurimmillaan eroa oli ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Joonaksen ajaessa 3,3 sekunnin pohjat. Pienimmillään ero oli 0,1 sekuntia kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen.

Viimeisenä erikoiskokeena (EK8) ajettiin lyhyt, reilun viiden kilometrin mittainen yleisöerikoiskoe, joka sisälsi monta asvalttiristeystä. Lindroos ei omien sanojensa mukaan ole mikään yleisöpyrähdysten ekspertti. -Jos viimeiselle ek:lle lähdetään parin-kolmen sekunnin erolla, niin voi olla, että takkiin tulee ja pudotaan kärkipaikalta varsinkin jos vielä tulee sade, ennusteli Joonas vielä toisessa huollossa.

Viimeiselle pätkälle sitten tuli sade ja Lindroos-Kilpeläinen lähtivät sinne 2,7 sekunnin etumatkalla. Ennustukset eivät tällä kertaa onneksi osuneet nappiin ja maaliin Joonas ajoi 6,1 sekunnin marginaalilla. Toiseksi siis Lauri Joona ja kolmanneksi Samuli Vuorisalo 14,9 sekuntia kärjestä.

-Menihän tuo viimeinen pätkä sitten kuitenkin hyvin. Yllättävän hyvä pito oli sateesta huolimatta ja kasvatettiin vielä eroa siitä huolimatta, että muutama sata metriä lähdöstä meni yksi risteyskin pitkäksi, kertoo Joonas rallin maalissa.

Tuloksia tarkastellessa käy ilmi, että Lindroos oli kaksivetoisten nopein. Isomman, alle kaksilitraisten SM4 -luokan voittaja Mikko Heikkilä jäi 42,4 sekuntia Joonaksen ajasta.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos voitti uudella autolla
Seuraava tiedote
Kolmella kilpailulla kolmanneksi SM3 luokassa

Vuosittaiset tiedotteet