Lindroos Racingin talvikausi

Arctic Lapland Rally (Tunturiralli) 24.-25.1.

Kilpailu avasi yleisen SM kauden 2003. Tiukalla periksiantamattomuudella Minna Lindroos ja kartturi Sirkka Rautiainen avasivat SM-pistetilinsä 6 pisteellä sijoittuen yleiskilpailussa 31. sijalle ja omassa luokassaan sijalle 7. Pahimman kylmän hien otsalle nostatti vaihteisto-ongelmat, kun nelosvaihde putosi pelistä jo ensimmäisenä päivänä. Sitkeästi tytöt ajoivat päivän loppuun, jolloin oli 45 minuutin huoltoaika. Aikaa kului ja vikaa ei meinannut löytyä, mutta juuri ennen kuin aika ylittyi, huolto osoitti korvaamattomuutensa ja vaihteisto saatiin toimimaan.

Toisen päivän Minna aloitti ajamalla luokkansa pohjat ensimmäiselle erikoiskokeelle. Muillakin erikoiskokeilla ajat olivat hyviä ja Hanhikoskella meni pari minuuttia lumihangessa, kun virheellisen rengasvalinnan takia jarrutus liukui liian pitkäksi.

Osuuspankki SM Ralli, Lapua 21.-22.2.

Ralli lähti hyvin käyntiin ja ajo oli tasaista. Vauhti riitti hyvään sijoitukseen, mutta neljännellä erikoiskokeella tapahtui jotain, mitä ei olisi pitänyt tapahtua. Hondassa, jossa muutenkin on kevyt perä, oli jarrut hieman takapainoiset jolloin auto pyörähti 90 käännöksessä ja nokka putosi ojaan. Nostotalkoissa meni niin kauan aikaa, että tiimi katsoi parhaaksi keskeyttää, koska pistesijoille nousu olisi ollut mahdotonta.

SM Vaakuna Ralli, Mikkeli 14.-15.3.

Kilpailuun lähdettiin ilman suuria paineita. Tavoitteena oli ajaa ehjä ja varma kilpailu. ”Tiet olivat todella nautittavia ajaa, mutta kun ilma näin keväällä kaunistuu, tulee siitä ralliin haittaakin”, Minna kertoo. Metsäpaikoissa tiet olivat lumiset ja jäiset, mutta kun tultiin aukealle oli aurinko sulattanut paikkapaikoin soran esiin ja siitä ei rengas tykännyt. ”Huollossa kun katsoin renkaita, en voinut kun nauraa ja ihmetellä, miten yleensä on pysytty tiellä. Renkaissa ei kertakaikkiaan ollut nastoja kuin yksi siellä toinen täällä ja nekin poikki”.

Minna harmittelee renkaiden nopeaa kulumista ja kertoo: ”Yhdessä risteyksessä jarrutus liukui pitkäksi ja peruuttelussa kului hieman aikaa ja eräässä toisessa, hitaassa takapiikkiristeyksessä oli niin paljon loskapöperöä että auto jämähti paikoilleen sutimaan.” Tavoitteeseen päästiin ja sijoitus kilpailussa oli tasaisen nouseva ja lopputulos luokan 15.

Nuorten ja Naisten SM-sarja

Minna on ilmoittautunut myös Nuorten ja Naisten SM-sarjaan, kun ikä kerran vielä antaa luvan siihen osallistua. Sarjaa ajetaan yleisen sarjan ohella hankkien kilpailukokemusta.

Expert-Mäntsälä Ralli 11.1.

Alkuperäinen tarkoitus kilpailuun osallistumiselle oli hankkia ajo- ja kilpailukokemusta uudella autolla. Vauhti yllätti Minnan ja Sirkan itsensäkin, he olivat tauolla kolmantena. Kilpailupäivänä oli todella sakea lumipyry ja se sakeni loppua kohti. Pitkän suoran päässä lymyili nopea vasen ja koska sarjan kilpailut ajetaan “pimeinä” ilman nuottia ja kaikki vain näytti valkoiselta, pääsi kurvi yllättämään. Paikalla ei ollut yleisöä ja parin järjestysmiehen kanssa auto nostettiin tielle. EK:n maksimiaika kuitenkin ylittyi ja näin kilpailu oli ohitse.

Hankiralli 8.2.

Mäntsälässä ajetut erikoiskoe-ajat innostivat ilmoittautumaan myös hankiralliin, tavoitteena voitto. Ajat kyllä näyttivätkin, että kyllä se palkintopallille nousu taitaa toteutua, mutta erikoiskokeella 3 haaveet hieman huurtuivat. ”Jarrutuspaikassa oli jonkinlainen routatyössy tai joku muu pieni nyppy, josta Hondan perä lähti kirjoittamaan. kaikki tapahtui niin nopeasti ettei mitään ehtinyt tehdä”, Minna muistelee ja niin auto vei kuljettajat käymään penkalla. Aikahukkaa ei tullut kuitenkaan montaakaan sekuntia. Minna kokosi itsensä ja ajoi neljännelle erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ajan, vain 0,2 sekuntia jääneenä. Viidennellä erikoiskokeella oli nyppylän jälkeen 90 oikea ja sen jätössä erittäin vaarallisessa paikassa puita. Paikka on ollut aikaisempina vuosina merkitty huomio merkillä, mutta nyt paikan vaikeuteen ei tiennyt varautua. Auto syöksähti kauas hankeen ja takaisin tielle saamiseen meni niin paljon aikaa, ettei ollut mitään mieltä jatkaa.

Samaisessa paikassa ulosajoja tapahtui todella paljon,ja yksi niistä johti vakavampaan loukkaantumiseen, jonka vuoksi erikoiskoe keskeytettiin. Paikka olisi vaatinut ehdottomasti järjestäjien merkin.

Joonas kilpaillut menestyksekkäästi sprinteissä

Tiimin toisen kuljettajan, Minnan pikkuveljen kilpailu-ura jatkaa samaa rataa, kuin viime kaudellakin. Tulosluettelot ovat asiallisen yksitoikkoista luettavaa: Huonoin sijoitus omassa nuorten luokassa on toinen, muuten kilpailuista on tullut voittoja. Viime viikonloppuna Joonas kilpaili Äänekosken sprintissä. Kilpailu ajettiin jäällä ja jääratarenkailla, Joonaksen voittaessa tavallisilla rallirenkailla oman luokkansa. Kilpurina ei tällä kertaa ollutkaan Civic vaan Citroen Saxo.

Parhaillaan Joonas on autokoulussa ja ralliin vaadittava ikä tulee täyteen 5.5. ”Saa nähdä, ehtiikö saamaan kortin ennen 17.5. Kouvolassa ajettavaa Nuorten SM-rallia”, hän jännittää.

Nyt on edessä parin kuukauden kevättauko ja odotellaan lumien sulamista ja teiden kuivumista kesäkuntoon. Ensimmäinen yleisen SM-sarjan kilpailu on Joensuussa 7.6. ja Nuorten SM 17.5.

Edellinen tiedote
Minna Lindroos lähtee hakemaan voittoa Hankirallista
Seuraava tiedote
Joonas aloittaa ralliuransa lauantaina

Vuosittaiset tiedotteet