Lindroos Racingin kausikooste

Tässä kooste kauden 2010 kisoista ja päätapahtumista.

Arctic Lapland Rally, Rovaniemi

Joonas aloitti ensimmäisen kautensa nelivetoisten SM1 luokassa Rovaniemellä. Takana oli parisen sataa kilometriä testiajoa ja tulostavoitteena varsin maltillinen seitsemän parhaan joukkoon sijoittuminen. Ensimmäisen päivän eli ensimmäisen SM osakilpailun viimeisellä erikoiskokeella, EK6, Subaru puski penkkaan ja lumitöissä kului yli 7 minuuttia sijoituksen pudottua 21:ksi.

Seuraavana päivänä murheita oli sitten enemmän. Pieni ulosajo tiputti sijoituksen 17:ksi, kun rengas lähti vanteelta ja ilmeisesti samassa tilanteessa vääntyi raidetanko. Auto käyttäytyi vikuristi seuraavalla erikoiskokeella. Huollossa raidetankovika korjattiin, mutta etupää ei siitä huolimatta enää käyttäytynyt loogisesti. Viimeiselle erikoiskokeellekin riitti vielä vaihdelaatikkovika, jonka seurauksena pätkän loppu piti ajaa pelkällä vitosvaihteella.

Jämsä-ralli

Joonasta povattiin jo etukäteen Jämsä Rallin voittajaksi ja niin myös tapahtui. Voittomarginaalia toiseksi ajaneeseen Jere Rekolaan kertyi 43,6 sekuntia. Joonas osallistui kilpailuun tutulla voittoautolla, Honda Civicillä kartturinaan yhteistyökumppani Mikko Pohjanharju. Neljän erikoiskokeen kisa kaasuteltiin kauniissa talvikelissä lähes Lindroosin kotiteillä.

SM Vaakuna ralli, Mikkeli

Mikkelin tuloksena oli rallin seitsemäs sija ja se avasi Joonaksen ja Jounin SM pistetilin. Ennen kisaa he ajoivat testiä noin 60 km ja olivat tulokseen tyytyväisiä. Etenkin kun vastuksena oli kanssakilpailijoiden lisäksi toisella erikoiskokeella katkennut etuvetoakseli ja turbomurheita.

SM Itäralli, Joensuu

Talvikauden viimeisen rallin tuloksena oli Joonaksen ensimmäinen palkintosija nelivetokalustolla ja se oli vieläpä hopeasija. Kaikki toimi kisassa moitteettomasti. Tappiota voittajaksi ajaneeseen Juha Saloon tuli 27,2 sekuntia. Mikkelin ja Joensuun kisasta kuittaamillaan pisteillä Joonas oli sarjassa kuudentena.

Tallinna ralli

Kilpailusta ei ollut tulostavoitteita. Tarkoituksena oli ainoastaan testata uudemman mallista Subarua ja hankkia lisää nelivetokilometrejä kesäkelillä. Auto istui Joonaksen käteen erinomaisesti ja hän oli kilpailun johdossa erikoiskokeen 8 jälkeen, kun siirtymällä vaihteistoöljyt tulivat ulos. Ajettavana olisi ollut vain runsaan 2 kilometrin mittainen yleisöerikoiskoe.

O.K. Auto ralli, Kouvola

Tämä kilpailu on se, mistä autourheilun historian kirjoihin kirjoitetaan Joonaksen saavuttama ensimmäinen SM1 luokan voitto ja Juha Salon kukistaminen. Harmi vain, että se jäi kauden ainoaksi nelivetovoitoksi.

Neste Ralli

Kotoisan MM-rallin tulostavoitteena oli kunnianhimoinen luokkavoitto, mutta harmillisesti tulokseksi jäi keskeytys molempina kilpailupäivinä. Ensimmäisenä päivänä keskeyttäessään Joonas ja Jouni olivat luokassaan toisena. Kuudennella, Lankamaan erikoiskokeella Matka keskeytyi ajolinjalla olevan kiven aiheuttamaan jousituksen rikkoutumiseen.

Toiseen päivään superrallisäännön turvin startatessa ei ollut enää tietenkään mahdollisuuksia tavoitteeseen. Siitä huolimatta Joonas kaasutteli luokkansa kärkiaikoja. Aivan Himoksen erikoiskokeen lopussa ajolinja valui leveäksi ja takapyörän pudottua tieltä, auto kaatui. Joonaksen kaatoa voidaan luonnehtia harvinaiseksi, edellisestä sellaisesta oli kulunut kolme vuotta.

Vartti-ralli, Kerava

Melkein aina aiemmin Joonakselle epäonninen ralli jatkoi perinnettään. Tavoitteena oli kilpailun voitto, mutta kilpailun alussa hieman pielessä olleet alustasäädöt tekivät ajamisen reuhaamiseksi ja antoivat liian ison etumatkan kilpakumppaneille.

Ennen viimeistä osakilpailua Joonas, Jarkko Miettinen ja Kosti Katajamäki jakoivat toisen sijan 60 pisteellä. Kärjessä olleella Juha salolla oli 97 pistettä.

SM Finnsco ralli, Hyvinkää

Rallin ensimmäisenä päivänä tappiota kertyi pikkuhiljaa lisää pitkin päivää. Erikoiskoeajat olivat neljänneksi-viidenneksi nopeimpia. Mutta kun Hyvinkään seudulle laskeutui illan pimeys, takoi Joonas kolmelle viimeiselle pätkälle sellaisia aikoja, että Joonas ja kartturi Jouni Lampinen nousivat kolmannelle rallissa sijalle, 2 sekunnin päähän Jarkko Miettisestä. Tilanne tarkoitti sitä, että mikäli Joonas ajaisi Miettisen edellä maaliin, hän saisi SM hopeaa. Juha Salo oli jo voittonsa varmistanut.

Toinen ajopäivä alkoi Miettisen auton veto-ongelmilla, joten Joonas ja Jouni nousivat toiselle sijalle. Lisäksi takana hiillostanut Kosti Katajamäki putosi reilun minuutin päähän, joten näytti, ettei SM hopean saavuttamisessa olisi mitään ongelmaa. Rallia kun ei ratkaista muuten kuin vasta sitten, kun viimeinenkin siirtymä on ajettu kilpailun maaliin, niin ongelmat ovat aina mahdollisia. Viimeistä edellisellä erikoiskokeella Joonas koki rengasrikon, jolloin Katajamäki nousi ohi hopeapaikalle. Kirittävänä olisi ollut vain 4,7 sekuntia, mutta rikkinäinen rengas oli vaurioittanut myös jarruputkea ja Lindroos joutui ajamaan viimeisen EK:n ilman jarruja. Maaliin Joonas ajoi viidentenä ja sillä sijoituksella hän sai SM pronssia.

Jouni Lampinen saavutti SM kultaa, joka oli hänelle jo viides. Finnsco rallin jälkeen hän ilmoitti lopettavansa ralliuran. Hän on saavuttanut jo sen, mitä itse on halunnut rallista saada. Tulevaisuudessa Jouni keskittyy poikansa enduroharrastuksen tukemiseen. Nuotteja Jouni luki Joonakselle viisi kautta.

TV näkyvyys kaudella 2010

Lindroos Racing näkyi tällä kaudella televisiossa MTV3 kanavalla seuraavasti:

Arctic Lapland Rally 68 s
SM Vaakuna ralli 148 s
SM Itäralli 260 s
O.K. Auto-ralli 192 s
Neste Ralli 129 s
SM Vartti ralli 103 s
SM Finnsco ralli 111 s
Ralli SM kooste 107 s

YHT. 18 min 28 s

Lindroos Racing kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan sekä toivottaa rauhallista Joulua ja menestyksekästä Uutta Vuotta 2011

Edellinen tiedote
Jouni Lampinen lopettaa ralliuransa
Seuraava tiedote
Minna Lindroos tekee paluun ralliin

Vuosittaiset tiedotteet