Lindroos Racing kausikooste

Joonas Lindroos palasi kaksivetoisiin kahden Subarulla ajetun nelivetokauden jälkeen. Syynä oli yksinkertaisesti raha, joka ei olisi riittänyt koko kauden ajamiseen nelivetokalustolla. Yksittäisten osakilpailujen ajamisessa Joonas ei nähnyt mitään mieltä. Autoksi järjestyi 1600 kuutioinen, SM3 luokkaan kuuluva Citroen C2R2, jolla Joonas aikoi ajaa koko kauden. Kartturina jatkoi edelleen Pasi Kilpeläinen.

Riihimäki-Ralli 14.1.2012

Kauden aloitti Arctic Lapland Rallin sijaan Riihimäki-Ralli, jossa Joonas ja Pasi ajoivat oman luokkansa voittajiksi. Kaksivetoisten yleiskilpailussa he olivat kolmannella sijalla.

Arctic Lapland Rally 27.-28.1.

Kaksipäiväisessä kilpailussa Joonas otti oman luokkansa kärkipaikan jo toisen erikoiskokeen jälkeen, joka myös pysyi maaliin saakka. Toisena päivänä Lindroosin kilpailua häiritsi kypäräpuhelimien mykistyminen. Pasin viittoilujen avulla nuotit kuitenkin löytyivät. Kahdella viimeisellä EK:lla paloi öljynpainevalo ja lopuksi öljy ei ylettynyt edes tikkuun asti. Lopputuloksissa Joonas ja Pasi olivat kaksivetoisten nopeimmat ja he siirtyivät myös SM-pisteissä kaksivetoisten johtoon.

SM-Vaakuna Ralli 24.-25.2.

Talvikauden viimeisessä osakilpailussa Joonas ja Pasi ajoivat jälleen SM3 luokan voittajiksi, vaikka autossa ilmenikin teknisiä ongelmia. Kahdella EK:lla oli käyntihäiriöitä ja viimeiselle pätkälle piti startata vaihde päällä kytkimen hajottua. Kaksivetoisten yleiskilpailussa he olivat neljänsiä ja Joonas itse oli varsin tyytyväinen ajoonsa.

Ovisepät Ralli 26.5.

Joonas ajoi toukokuussa SM sarjan ulkopuolisena kilpailuna Ovisepät Rallin testimielessä Lapuaa varten. Joonas vaihtoi auton SM3 luokan Citroenista SM2 luokan omaan Hondaansa. Auton ja luokan vaihdon takana oli varmistaa kaksivetoisten Suomenmestaruus hyvin talvella erinomaisesti alkaneen kauden jatkoksi. Testinä ajetusta rallista Joonas ja Pasi hakivat nuottiluokkien kaksivetoisten voiton.

POPPankki SM-Ralli 9.6.

Talvikauden jälkeen Joonas ja Pasi olivat kaksivetoisten yleiskilpailussa SM-pistejohdossa. Lapualle lähtiessä Joonaksella itsellään oli kovat ennakko-odotukset. Hänen omasta mielestään hän ei saanut kunnon ajofiilistä. Kaikesta huolimatta tuloksena oli jälleen luokan, ja nyt siis kaksilitraisten SM2 luokan, voitto.

SM O.K. Auto-Ralli 13.-14.7

Kartturi Pasin Kilpeläisen mukaan Kouvolan seudun tiet ovat todella vaativia ja kuljettajan on kuunneltava tarkasti nuottia pystyäkseen kunnolliseen suoritukseen. Täydelliseen suoritukseen Joonas ylsi viidellä erikoiskoeella yhdeksästä ajaen niille SM2 luokan pohjat. Maalissa Joonas ja Pasi pokkasivat jälleen luokkansa ykköspokaalin. SM-pisteissä mestaruus ei ollut aivan vielä varmistettu, kun ajamatta oli vielä kaksi osakilpailua.

Neste Oil Rally 1.-4.8.

Joonas ja Pasi osallistuivat Suomen MM-ralliin talvikaudella ajamallaan Citroenilla. Tavoitteena heillä oli ajaa luokkavoittoon. Tavoite myös toteutui ja samalla he olivat koko rallin nopein kaksivetoisella autolla ajava autokunta. Voittomarginaalia tuli luokassa toiseksi ajaneeseen Andreas Ambergiin 1.42,6 minuuttia. Yleiskilpailussa Joonas ja Pasi olivat sijalla 22. Huollollakin riitti hommia, kun toisena ajopäivänä Lankamaan erikoiskokeella kivi löi pohjapanssarin halki ja he parsivat sen iltahuollossa kuntoon vielä viimeiselle ajopäivälle.

Merikarvian SM-Ralli 18.8.

Joonas ja Pasi ajoivat kaksivetoisten toiseksi Marko Männyn voittaessa. Mänty ei kuitenkaan osallistunut SM-sarjaan, joten korkeimmat pisteet menivät Joonakselle. Mänty ja Lindroos ajoivat todella kovaa, koska he olivat jopa yleiskilpailussa sijalla kolme ja viisi jättäen siis taakseen monta nelivetoista. Tässä kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Joonas ja Pasi varmistivat samalla kaksivetoisten Suomenmestaruutensa. Mestaruus oli Joonakselle jo yleisen luokan neljäs.

Talotekniikka 10 SM-ralli 15.9.

Mestaruutensa jo edellisessä osakilpailussa varmistanut Joonas ei löysäillyt. Kilpailu oli varsin tiukka Andreas Ambergin kanssa, joka ajoi lähes tasa-aikoja melkein jokaiselle erikoiskokeelle. Joonaksen mukaan ei missään tämän vuoden kilpailussa ollut niin tiukkaa kamppailua. Tämän rallin Joonas ja Pasi ajoivat taas Citroenilla. Vaikka auto on pienempitehoinen, kehuu Joonas sen ajettavuutta eikä hän halunnut jättää tarjottua tilaisuutta käyttämättä.

Kausi 2013

Tulevalla kaudella Joonas viettää rallin saralla hieman hiljaisempaa kautta. Todennäköisesti hän ei osallistu rallin SM-sarjaan, vaan ajaa joitakin yksittäisiä kilpailuja. Ajettavia kilpailuja, ei ole vielä päätetty. Niitä lyödään lukkoon kauden kuluessa ja tiedotteet tulevat kertomaan asiasta sekä nettisivuilla olevaa kilpailukalenteria päivitetään sitä mukaa, kun kilpailuja päätetään ajaa.

Edellinen tiedote
Joonaksen tiukka kamppailu Keravan SM-rallissa
Seuraava tiedote
Joonas voitti Rovaniemellä kaksivetoiset

Vuosittaiset tiedotteet