Lindroos joutui keskeyttämään Ilomantsirallissa

Lindroos Jyväskylän Talvirallissa Palsankylän hypyssä. Kuva: Teemu Tikkaoja

Joonas Lindroos on ajanut ilman keskeytyksiä kolme ja puoli vuotta. Tosin vuosi 2021 jäi tyngäksi sääntöjenvastaisen moottorin vuoksi, mutta muuten vauhti on ollut lähes poikkeuksetta voitosta voittoon ajamista. Lauantaina ajetussa Ilomantsi Rallissa Joonas ja kartturi Jouni Lampinen joutuivat kuitenkin keskeyttämään heti ensimmäisen erikoiskokeen maalin jälkeen öljypohjan rikkouduttua.

Ensimmäinen erikoiskoe enteili jälleen mahdollista voittoa, koska Lindroosille kirjattiin 4,6 sekunnin pohja-aika. Öljynpaineet rupesivat katoamaan vähän ennen erikoiskokeen maalia ja kilpailu oli keskeytettävä, koska jatkaessa moottori olisi hajonnut. Öljypohja otti todennäköisesti iskun erikoiskokeen puolivälissä olleessa isossa hypyssä. On myös mahdollista, että se oli saanut jo jonkinlaista iskua edellisenä viikonloppuna ajetussa Jyväskylän SM Talvirallissa olleessa rajussa hypyssä.

Keskeytyksen johdosta Lindroos putoaa sarjapisteissä kauas kärjestä, yhdeksännelle sijalle. Sarjaa johtavalla Mika Lemmetillä on nyt 48 pistettä ja Joonaksella 26.

Seuraava F-Cupin osakilpailu ajetaan toukokuun 27. päivä Mäntsälässä.

Jyväskylän SM Talviralli 3.-4-3.

Lindroosit osallistuivat kahdella autokunnalla Jyväskylän SM-ralliin, joka ajettiin MM-ralleissakin käytetyillä erikoiskokeilla. Joonas ajoi yhdessä kartturinsa Jouni Lampisen kanssa Suomi Cup luokassa voittaen sen minuutti 22,5 sekunnilla.

Toisessa autokunnassa ajoi Citroen C2 VTS:llä pitkän ajotauon jälkeen Minna Lindroos. Nuotteja hänelle luki vasta (jo) toisessa kilpailussaan ollut Joonaksen 14-vuotias tytär Eveliina. Naiset olivat luokassaan kolmansia, vaikka osallistumisen tarkoituksena oli saada Eveliinalle lisää oppia kilpailemiseen. -Todella hyvin meni ja Eveliina saikin tosi hyvää oppia vaativiin olosuhteisiin, kun ajettiin pimeällä ja lunta tuli taivaan täydeltä, kertoo Minna.

Kuva Jyväskylän Talvirallista Palsankylän hypystä. Kuva: Teemu Tikkaoja

Edellinen tiedote
Lindroosit tekivät rallihistoriaa
Seuraava tiedote
Minna voitti Naisten Cup osakilpailun

Vuosittaiset tiedotteet