Kausikooste 2019

Kausikooste 2019 kilpailu kilpailulta

 

15.-16.2. SM O.K. Auto-ralli (kouvola)

Joonaksen kauden ensimmäinen SM-osakilpailu alkoi voitolla. Sarjan ensimmäinen rallihan oli tuttuun tapaan Rovaniemen Arctic Lapland Rally, mutta Joonas jätti sen ajamatta. Lindroos-Kilpeläinen ajoivat kärkiajan jo ensimmäiselle arikoiskokeelle, jonka jälkeen paikka pysyi. Pohjat kuudelle seitsemästä erikoiskokeesta. Keskeytys kävi lähellä, kun EK5 maalissa katkesi vesipumpun hihna, mutta vian sai korjattua siirtymällä.

Sarjassa Lindroos oli neljäntenä.

2.3. SM-Itäralli (Joensuu)

Joonas voitti kartturinsa Pasi Kilpeläisen kanssa jälleen ja siirtyi sarjassa SM3-luokan johtoon. Kisan aikana alkoi niin sakea lumisade, ettei Joonas muistanut koskaan ajaneensa sellaisessa. Jopa siirtymillä oli hankala nähdä eteensä. Pari liippiä varoitteli sen verran, että menoa piti rauhoittaa ja Hokkala käväisi yhden erikoiskokeen verran kärjessä.

25.5. SR Riihimäki-Ralli (Riihimäki)

Kauden kolmas voitto vankisti johtoasemaa. Aivan ongelmattomasti ralli ei sujunut. Ajovirheitä ei tullut, mutta koko päivän Joonaksesta tuntui, että autossa ei ollut tarpeeksi vetoa. Sateinen keli kyllä teki tiet raskaaksi ajaa, mutta ei sen niin paljon olisi pitänyt vaikuttaa. Auto myös hukkasi jäähdytysnestettä. Kaikesta huolimatta SM3-luokan voitto tuli neljän sekunnin marginaalilla.

14.-15.6. Pohjanmaa Ralli (Seinäjoki)

Tästä rallista kulminoitui kauden käännepiste epäonniseen loppukauteen. Kaksipäiväinen kilpailu keskeytyi jo ensimmäisenä päivänä noin 50 metriä ennen ensimmäisen erikoiskokeen maalia, kun ajolinja meni vähän oikealle. Paikassa oli kivi, jonka yli auto meni ja kaatoi sen. Auto vaurioitui niin pahasi, että oli pakko keskeyttää.

Kaato oli Joonakselle kuudes 16 vuoden ralliuran aikana.

13.7. Autoglym ralli (Nokia)

Seuraavaksi Joonaksen ja kartturi Pasi Kilpeläisen alla olikin takavetoinen BMW M3, kun he osallistuivat Nokialla Autoglym ralliin. Kilpailu oli tarkoitus ajaa testikilpailuna Neste Rallin yhteydessä ajettavaan Vetomies -kilpailuun, johon Joonas ja Pasi aikoivat osallistua.

Seinäjoella alkanut epäonni jatkui myös Pirkanmaalla, kun neljännellä erikoiskokeella oli oikealle kääntyneen alamäen sisäreunassa kivi. Osuma kiveen väänsi tukivarren ja kisa jäi siihen. Joonas ehti kuitenkin näyttää kolmella erikoiskokeella, että myös takavetoinen auto tottelee hänen ranteitaan. Hän ajoi luokkansa pohjat niille.

2.-3.8. Vetomies (Jyväskylä)

Neste Rallin yhteydessä ajettu kaksipäiväinen kilpailu käynnistyi perjantaina. Ensimmäisenä ajetulla Harjun erikoiskokeella ajoa häiritsi jarrujen etupainoisuus ja yksi pyörähdys. Yötauolle autokunta Lindroos-Kilpeläinen menivät kuudensina.

Toinen ajopäivä käynnistyi Pihjlajakoskella, jossa Joonas nousi kaksivetoisten toiseksi, seuravaalla EK:lla pohjat. Tässä vaiheessa sijoitus oli kärjessä sekunnin erolla toisena olleeseen Vesa Hirvoseen. Neljäntenä ajetulla Kakarisston erikoiskokeella taas epäonni ratkaisi pelin. Vetoakseli katkesi noin kolme kilometriä Kakariston risteyksen jälkeen.

31.8. SM Oili Jalonen Ralli (Laitila)

SM Sarja jatkui Laitilassa ja alla oli Seinäjoen kaadon jälkeen kunnostettu Peugeot. Koko päivän Joonas valitteli, että auto ei kulkenut. Syytä tehottomuuteen ei löytynyt. Kilpailu loppui erikoiskokeen seitsemän maaliin, kun auton moottori hajosi. Tässä vaiheessa kahdella keskeytyksellä rupesi jo SM-mestaruus valumaan käsistä, kun yksi osakilpailu oli enää ajamatta.

27.-28.9. Mad-Croc SM ralli (Salo-Turku)

Autoa vaivasi sama tehonpuute kuin Laitilassa. Jokaisella pätkällä tuli vain tappiota ja maalissa sijoitus oli luokan kahdeksas.

Sarjapisteissä Lindroos ja kartturi Kilpeläinen olivat viidensiä 85,5 pisteellä. Voittaja Sami Pajari saavutti 108 pistettä.

Kausi 2020

Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä tässä vaiheessa hieman auki. Kilpailukalenteria luonnollisesti taas päivitetään nettisivuille sitä mukaa, kun ajettavia kilpailuja lyödään lukkoon.

 

Tässä vaiheessa kautta Lindroos Racingin porukka kiittää tukijoitaan ja toivottaa kaikille oikein

Hyvää joulua ja vauhdikasta vuotta 2020.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos viidenneksi SM3-luokassa
Seuraava tiedote
Joonas voitti suvereenisti Kangasniemellä

Vuosittaiset tiedotteet