Joonas voitti Latviassa

Veni, vidi, vici – Tulin, näin, voitin. Näihin sanoihin voisi tiivistää Joonaksen ja hänen kartturinsa Jouni Lampisen reissun Latviaan, jossa he voittivat lauantaina ja sunnuntaina ajetun Rally Latvian pienen n-ryhmän. Kyseessä oli Latvian mestaruussarjan viimeinen osakilpailu.

Lauantaina ajettavana oli kuusi pikataivalta, yhteensä 32,47 kilometriä. Pätkät olivat poikkeuksellisen lyhyitä: Ensimmäiset kaksi olivat pituudeltaan ”normaalimpia”, 9,47 km ja 14 km, loput noin 2-kilometrisiä pikarykäisyjä.

Jo heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien paikallinen Janis Karklinsh antoi Joonakselle ja Jounille kovan vastuksen. Eroa oli vain 0,88 sekuntia Lindroosin hyväksi. Toisella erikoiskokeella erot eivät muuttuneet, koska suurimmalle osalle kilpailijoista annettiin sama aika EK:n keskeyttämisen vuoksi. Loput päivän erikoiskokeet Joonas ja Janis kamppailivat tiukalla sekuntipelillä. Lauantain päätteeksi eroa oli 3,48 sekuntia Latvialaisen eduksi.

Sunnuntaina ajettavaa oli enemmän kuin ensimmäisenä päivänä. Nyt viidestä erikoiskokeesta kertyi 81,28 km. Latvialainen Janis ei meinannut antaa Joonakselle periksi, vaan piti edelleen Joonasta tiukoilla. Toisena ajopäivänä Joonaksella ilmeni myös pientä vikaa kytkimessä. Vaihdettaessa kuutoselta vitoselle, kytkin ei irrottanut kunnolla. Huollossa se ilmattiin ja vika korjaantui, mutta ”häikkä” uusiutui myöhemmin.

Lindroosin ja ”Karkkilinssin” vuorottelu alle kaksilitraisten nasujen parhaalla paikalla päätyi loppujen lopuksi Joonaksen voittoon 4,89 sekunnin marginaalilla.

-Kyllä voisin sanoa, että tosi hieno reissu ja ralli. Kova vastus piti fiiliksen korkealla koko ajan eikä pikku kytkinvika noussut mihinkään ratkaisevaan rooliin, vaan kaikki sujui suunnitelmien mukaan, kertoilee Joonas.

Edellinen tiedote
Mestari lipsahti
Seuraava tiedote
Lindroos Racingin menestyksekäs kausi

Vuosittaiset tiedotteet