Joonas toiseksi kesäkauden avauksessa

No niin, nyt ovat sitten kärpäset heräilleet ja ampiaiset pörisevät. Lauantaina Keravan suunnalla pörisivät myös yleisen SM-sarjan ralliautojen moottorit lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen.

Joonas Lindroos lähti Keski-Uusimaa ralliin alle kaksilitraisten n-ryhmän pistejohtajana yhdessä kartturinsa Jouni Lampisen kanssa. Edellisessä kilpailussa Peurungan SM-rallissa pari joutui keskeyttämään kolmannella erikoiskokeella vetoakselimurheisiin.

Joonas ajoi kesäkauden avauksen kaksi ensimmäistä erikoiskoetta aivan turhan varman päälle. Jarkko Nikara karkasi heti 25,7 sekunnin päähän. Muilla erikoiskokeilla tappio Nikaraan nähden oli alle 7 sekuntia. Jos ero olisi ollut heti alussa korkeintaan tuota luokkaa, olisi Joonas voinut yrittää ajaa kiinni. Lähes puolen minuutin eron kiinni ajaminen on lähes mahdotonta. Niinpä Joonas ja Jouni tyytyivät kilpailemaan Ville Hautamäen kanssa kakkossijasta. Paikka pysyi koko kisan ajan. -Kyllä nyt oli syy kakkossijaan aivan puhtaasti kaasun painajassa. Auto toimi moitteettomasti ja kartturi lateli nuotit virheettömästi, toteaa Joonas.

Joonaksen pistejohto säilyi edelleen, mutta kaventui uhkaavasti seitsemään pisteeseen. Seuraava SM-ralli ajetaan Kouvolassa 7.7.

Edellinen tiedote
SM-johto kaventui
Seuraava tiedote
Voitto vahvisti Joonaksen johtoasemaa

Vuosittaiset tiedotteet