Joonas Lindroosista nuottiluokan F-Cup mestari

lindroos-lampinen_ek4

Joonas Lindroos ja hänen kartturinsa Jouni Lampinen voittivat lauantaina Hartolassa ajetun Jari-Pekka Rallin. Voitollaan he saavuttivat myös nuottiluokan F-Cup mestaruuden.

Tilanne ralliin lähdettäessä oli erittäin jännittävä, koska luokassa kuusi kilpaileva Lindroos oli tasapisteissä luokassa kolme ajavan Peetu Patajoen kanssa. Tämä tarkoitti sitä, että Joonas oli lähes pakkovoiton edessä, koska jos hän olisi luokassaan taaempana kuin Patajoki omassaan, voittaisi Patajoki mestaruuden. Tasapisteillä, eli molempien ollessa luokassaan samalla sijoituksella, Joonas voittaisi mestaruuden enemmällä voittojen määrällä.

Keskitytään Lindroosin luokkatuloksiin, eli luokkaan kuusi. Joonaksen vire ei ehkä ollut aivan parhaimmillaan heti rallin alussa ja EK1 loppuosalla tapahtuikin pieni roikkuminen. Tilanteessa oli mukana silloin tällöin tarvittavaa tuuria, ettei paikassa ollut kiviä, joka olisi helposti keskeyttänyt kisan siihen. Erikoiskokeen pohjat vei Markus Hellström 3,8 sekuntia Lindroosia nopeammalla ajalla.

Toiselle pätkälle Lindroos-Lampinen ajoivat 18,4 sekunnin pohjat ja näin he siirtyivät kilpailussa kärkeen. Kolmannella EK:lla Hellström jäi lisää Lindroosin ajettua jälleen pohjat ja tässä vaiheessa eroa oli jo 24,2 sekuntia.

Tukevan johdon turvin tauon jälkeiset erikoiskokeet Lindroos ja Lampinen ajoivat varman päälle välttääkseen virheet. EK:lle neljä he kuitenkin ajoivat vielä niukat 0,2 sekunnin pohjat. Samoin viimeiselle, EK6, tuli vielä puolen sekunnin kärkiaika. Viimeisellä erikoiskokeella tapahtui myös yllättävä käänne, kun Peetu Patajoki keskeytti tekniikkaongelmiin. Näin oli Lindroosin mestaruus varmistunut.

Keli rallissa vaihteli niin, että välillä vettä tuli taivaan täydeltä ja välillä jostain vilahti aurinkokin. -Kova päivä oli. Ei ole hetkeen tarvinnut tällaisessa kelissä rallia ajaa, tiivistää Joonas kisapäivän.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos palasi kärkeen Ruovedellä
Seuraava tiedote
Joonas aloitti F-Cup kauden jälleen voitolla

Vuosittaiset tiedotteet