Joonas Lindroosille peltitöitä Mäntsälästä

Joonas lähti lauantaiseen Mäntsälän nuorten ja naisten SM osakilpailuun voitonnälkäisenä. Kartanlukijana hänellä toimi Kotikulmilta tuttu jämsäläinen Jari Nurminen.

Vaativilla teillä ajettu kilpailu oli todella tiukkaa ja erikoiskoeajoissa taisteltiin alle sekunnin eroilla kärkiaikaan. Joonaksen sijoitus kokonaiskilpailussa pysytteli toisena ja kolmannen erikoiskokeen jälkeen hän johti kilpailua. Neljännellä sija vaihtui taas toiseksi, mutta eroa ei ollut kuin 3,5 sekuntia.

Viides erikoiskoe oli kilpailun pisin, 21,60 kilometriä ja Joonas suunnitteli juuri sillä pätkällä ajavansa takaisin kärkipaikalle. Pari kilometriä ennen EK:n maalia tuli kovassa yrityksessä pitkä vasen ja nypyltä taittuva oikea silmille. Auto oli vielä väärään suuntaan luisussa, kun olisi pitänyt jo saada käännettyä oikealle ja näin Civic meni viitosvaihteen vauhdilla penkan puolelle osuen siellä vielä puuhun. Autosta vaurioitui ulosajossa jäähdytin, jolloin kisa keskeytyi armottomasti.

Kilpailussa oli myös epäselvyyttä, kun lisämääräyksellä annettiin yhdelle siirtymälle viisi minuuttia lisäaikaa eikä aikakortilla, kuten pitäisi. Joonas oli yksi kilpailijoista, jotka ”tottelivat” aikakortin merkintöjä ja tämän johdosta he ajoivat aikatarkastusasemalle viisi minuuttia etuajassa. Tästä seurasi tulosten hylkääminen, mutta sillä ei sinänsä ollut enää Joonakselle merkitystä, koska keskeytys oli jo pilannut kilpailun.

”Nyt pitää vain tehdä viikolla hiukan auton kanssa hommia, niin päästään ensi viikonloppuna tuohon Peurungalle ajamaan” suunnittelee Joonas tulevan viikon ohjelmaansa.

Edellinen tiedote
Joonas Lindroos ajoi nopeimmin Suonenjoella
Seuraava tiedote
Lindroos Racingin voitontäyteinen viikonloppu

Vuosittaiset tiedotteet