Joonas Lindroos SM-Waltikkarallissa ylivoimainen

Rallin SM2 luokkaa hallitseva Joonas Lindroos ajoi ylivoimaiseen minuutti 14 sekunnin voittoon SM-Waltikkarallissa. Kesäkauden ensimmäinen kilpailu käytiin 5.-6.6. Valkeakosken ympäristössä 367 kilometrin mittaisella reitillä. Yhdeksän erikoiskokeen yhteispituus oli 97 km.

Kilpailu alkoi perjantaina ajetulla lyhyellä, 2,4 km mittaisella erikoiskokeella, jossa Joonas ajoi kolmanneksi nopeimmin jääden kärjestä 1,8 sekuntia. -Olen tulokseen todella tyytyväinen, kun ei Pirellin renkaasta ollut kesäkelillä minkäänlaista tuntumaa, kertoi Joonas ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Lauantaina kilpailu jatkui, jos ei nyt aivan kukonlaulun aikaan, niin aikaisin kuitenkin. Heti kahdeksan jälkeen suunnattiin reitille. Joonaksen ja Jounin osalta aamu käynnistyi 7,9 sekunnin pohjilla, jolla he siirtyivät SM2 luokan johtoon. Johtoasema pysyi loppuun saakka. Kolmella viimeisellä erikoiskokeella heidän ei tarvinnut enää ajaa ihan ”verenmaku suussa”, vaan ihan rauhassa maaliinpääsyä varmistellen.

Rallin voitolla Joonas Lindroos ja Jouni Lampinen kuittasivat itselleen 15 SM-pistettä. Yhteensä niitä on 66. Toisena SM2 luokassa on Anssi Tawast. Hänellä pisteitä on 52.

Edellinen tiedote
Joonas ajoi hopealle Joensuussa
Seuraava tiedote
Lindroos jatkaa lumpio suorana vauhtia

Vuosittaiset tiedotteet