Joonas Lindroos n-ryhmän nopein, mutta…

Kesäkauden ensimmäinen yleisen luokan SM-ralli Waltikka-ralli ajettiin varsin komeassa auringon paisteisissa olosuhteissa. Joonas starttasi pienessä n-ryhmässä jälleen kartturinaan Mika Manninen.

Lindroosin kilpailu oli tiukkaa ja jännittävää sekuntikamppailua ja erikoiskoepohjien vuorottelua Kalle Pinomäen kanssa. Juuri sellaista, kun ralli parhaimmillaan vain voi olla. Ensimmäiselle tauolle tultaessa, kolmen ajetun EK:n jälkeen, Joonas johti pientä n-ryhmää 3 sekunnilla. Toisena oli kisakumppani Pinomäki.

Toiseen taukoon mennessä oli kisasta ajettu kuusi erikoiskoetta ja Pinomäki oli siirtynyt kärkeen 0,4 sekuntia Joonaksen edelle. Todellinen kilpailu meni pilalle EK6:n lähdössä, jonka aikatarkastusasemalle pojat ajoivat juuri ja juuri liian aikaisin. Tästä seurasi minuutin aikasakko.

Aikasakosta huolimatta tai sitten sen suivaannuttamana, Joonas ja Mika tekivät vielä kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle n-ryhmän pohjat.

Lopputuloksissa autokunta oli kolmantena. Ilman aikasakkoa tuloksena olisi ollut voitto 3,3 sekunnilla. Joonas löytää kuitenkin ilon aihettakin: ”Kaiken kaikkiaan kisa meni hienosti, kun näki, että vauhti riittää. Ajo sujui tosi jouhevasti ja kaikki toimi hienosti.”

Edellinen tiedote
Vetoakseli petti Joonaksen Hankasalmella
Seuraava tiedote
Väärä nuotti vei Joonaksen ulos

Vuosittaiset tiedotteet