Joonas Lindroos kaasutteli viidenneksi

Tampereen Exide-Ralli oli Joonas Lindroosin ensimmäinen yleisen SM-luokan kilpailu sekä myös ensimmäinen nuottikisa. Alunperin kilpailuun lähdettiinkin opettelemaan nuotista ajamista ja sijoitustavoite ei ollut kovin korkealla. Samassa luokassa ajavia pikku ännäläisiä starttasi matkaan 29 autoa.

”Ajattelin lähtiessäni, että olen tyytyväinen johonkin hiukan kympin sakin jälkeen olevaan sijoitukseen, mutta loppujen lopuksi se olikin viides”, iloitsee Joonas ja jatkaa: ”Muutenkaan kisa ei voisi paremmin mennä ilman aikaisempaa nuottikokemusta.”

EK4:lla oli ainut uhkaava tilanne, kun auto liukui hieman tien reunaan ja penkassa ollut kivi nakersi vanteesta palan, mutta ilmat eivät onneksi karanneet renkaasta. Tällainen vain osoittaa, että tie käytetään kokonaan hyväksi eikä körötellä siinä keskilinjalla.

Puhtaasti ajamalla sijoitus olisi ollut kuudes, mutta edeltä hylättiin yksi kilpailija, jolloin sija nousi yhdellä pykälällä. Ajallista eroa edellä olevaan jäi 1,8 sekuntia ja palkintopallille olisi saanut nousta vain 2,2 sekuntia pienemmällä ajalla.