Joonas hylättiin Pohjanmaa rallissa

Laihia Lindroos 1

SM3-luokan pistejohdossa olleen Joonaksen kilpailusuoritus hylättiin tänään ajetussa SM-Pohjanmaa rallissa.

Erikoiskokeen 4 lähdössä Citroenista katosivat sähköt, eikä auto käynnistynyt. Syylliseksi osoittautui päävirtakytkin ja siihen piti tehdä ohituskytkentä. Korjaustoimenpiteessä kului sen verran aikaa, että Lindroos ja kartturi Kilpeläinen myöhästyivät erikoiskokeen lähdöstä. Myöhästymisestä seurannut aikasakko ylitti sääntöjen salliman maksimiajan.

-Laskimme että edellä olisi lähtenyt vain sen verran autoja, että aikasakko ei aiheuttaisi hylkäystä. Edellä olikin kuitenkin muutama auto kahden minuutin lähtövälillä ja myöhästymistä tuli yli sääntöjen sallima 15 minuuttia, Kertoo Pasi.

Ilman hylkäystä Joonaksen kilpailu meni moitteettomasti. Jos hän ei ajanut luokkapohjia, niin ainakin sitten toiseksi nopeimman ajan. -Ilman tuota sähkövikaa meillä ei ollut mitään ongelmia koko kilpailun aikana. Jaro Kinnusen kanssa käytiin tosi tiukkaa kilpailua, kertoo Joonas pettyneenä.

Toisesta huollosta lähtiessään Joonas ja Pasi eivät vielä tienneet aikasakon todellista määrää ja siitä seuraavaa hylkäystä, joten he lähtivät ajamaan loput kaksi erikoiskoetta. Niillekin he ajoivat pohjat, mutta turhaan.

Hylkäyksen johdosta Lindroos putosi pisteissä SM3-luokan kolmanneksi. Hänellä on 64,5 pistettä. Toisena olevalla Samuli Vuorisalolla on 65,5 pistettä ja Luokkaa johtavalla Jaro Kinnusella 73 pistettä.

Edellinen tiedote
Joonas jälleen luokkansa nopein
Seuraava tiedote
Lindroos takaisin rallin SM-luokan johtoon

Vuosittaiset tiedotteet