Joonas etuvetoisten nopein Rovaniemellä

Joonas Lindroos voitti etuvetoiset Arctic Lapland Rallyssa. Hän otti rallissa SM3 luokan johtopaikan jo toisen erikoiskokeen jälkeen ja piti sen loppuun saakka.

Ensimmäisen ajopäivän ja viiden erikoiskokeen jälkeen toisena oli Andreas Amberg, joka oli niukalla 0,9 sekunnin erolla Joonaksen takana.

-Ihan hyvä päivä. Lumipöly kiusasi ajoa EK kolmosella ja nelosella. Hautamäen Ville oli käynyt kolmosella hangessa ja päästyään jatkamaan tultiin niin lähellä perässä, että pölyä oli välillä paljonkin, kertaa Joonas päivän kulkua.

Rallin toinen ajopäivä käynnistyi lauantaiaamulla jo kello 8.00. Ajettavana oli toiset viisi erikoiskoetta, joista viimeisenä SM-sarjan pisin 47 kilometrinen Ristilampi.

Lindroos-Kilpeläinen kaasuttelivat SM3-luokan pohja-ajat lauantaina neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Viimeisellä pitkällä erikoiskokeella he ajoivat toiseksi 17,6 sekuntia Ambergia hitaammin. Tappiolla ei ollut lopputuloksen kannalta mitään merkitystä, koska SM3 luokan toiseksi ajanut Amberg jäi lähes 11 minuuttia. Kolmanneksi ajoi Jukka Rautio.

-Meinasi mennä jännäksi vielä tämä toinen päivä, sen verran oli ohjelmaa. Siikakämän puolessa välissä mykistyivät kypäräpuhelimet ja loppupätkä piti ajaa Pasin viittoillessa, minne mennään. Kahdella viimeisellä pätkällä öljynpainevalo paloi, eikä lopuksi enää edes tikku kastunut. Muuten koko Tunturiralli meni hienosti, kertoo Joonas.

Kaksivetoisten yleiskilpailussa, jossa SM2 ja SM3 luokan autoilla kilpaillaan etuvetoisten mestaruudesta, Joonas oli niin ikään voittaja. Toiseksi sijoittui Ville Hautamäki hienoisella 1,6 sekunnin tappiolla.

Suomenmestaruustaistossa Lindroos ja Kilpeläinen johtavat 59,54 pisteellä. Ville Hautamäki on toisena 58,58 pisteellä.

Edellinen tiedote
Lindroos ajoi luokkavoittoon
Seuraava tiedote
Joonas etuvetoisten johdossa talvikauden jälkeen

Vuosittaiset tiedotteet