Joonas ajoi toiseksi Lapualla

IMG 2281

Lapuan pölyssä ja kuumuudessa muiden epäonni siivitti Joonaksen POP Pankki rallissa toiseksi.

Vaikka kaikilla oli helteellä autossa kuuma, niin Juha Salolla vasta tukalat oltavat olikin, kun hänen autonsa paloi erikoiskokeen kolme maaliin. Tämä tilanne tiukensi mestaruustaiston jännittäväksi ennen viimeistä osakilpailua. Keravalla viimeisessä osakilpailussa Suomenmestaruuden vie Juha Salo tai Joonas Lindroos, kumpiko heistä vain on paremmalla pistesijalla. Muilla ei ole mahdollisuutta enää edes hopealle.

Joonaksen ja hänen kartturinsa Pasi Kilpeläisen ralli Lapualla lähti huonosti käyntiin. -Heti ekalla pätkällä jäätiin kärjestä 26,8 sekuntia. Ajettiin kaksi kertaa siimojen alle. Ekan kerran aika alussa asvalttijarrutuksessa ja toisella kerralla oli nuottivirhe. Olin laittanut oikea eri ja se olikin oikea nopea. Huollossa katsottiin incarista, että yhteensä noin 27 sekuntia oltiin pätkällä pysähdyksissä, eli puhtaalla ajolla tuloksena olisi todennäköisesti ollut pätkäpohjat. Siinä taisi mennä sitten myös kisan voitto, kertaa Joonas päivän lopussa.

EK1:n jälkeen Joonas ja Pasi olivat yhdeksäntenä. Muiden keskeytettyä edeltä ja Joonaksen ajaessa pätkäpohjat viimeiselle erikoiskokeelle, he nousivat sitten toiseksi. -Kyllä tuo sijoitus vähän niin kuin lahjaksi saatiin, mutta tällaista tämä moottoriurheilu on, joskus on tuuria ja joskus epäonni kohdistuu itseen, kertoo Joonas vielä maalissa.

Kauden ratkaiseva viimeinen osakilpailu ajetaan 17.9. Keravalla.

Edellinen tiedote
Joonas ajoi kolmanneksi Hämeenlinnassa
Seuraava tiedote
Maaliin pääsy Joonaksen tavoitteena Neste Oil Rallissa

Vuosittaiset tiedotteet