Joonaksen kausi alkoi jälleen voitolla

Ilomantsiralli ek2

Joonas Lindroos ja kartturi Jouni Lampinen olivat jälleen pitelemättömiä kauden F-Cupin avausosakilpailussa Ilomantsissa. He voittivat lauantaina ajetun rallin lähes 50 sekunnin erolla yleiskilpailussa toiseksi ajaneeseen Toni Lauroseen.

Koska Lindroos voitti yleiskilpailun, eli kaikki luokat, käsitellään tässä tuloksia myös yleiskilpailutuloksina.

Ralli sisälsi viisi lumista erikoiskoetta, joille Lindroos-Lampinen starttasivat numerolla yksi. Ensimmäinen lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen lumisille pätkille, koska siellä ei vielä ole minkäänlaisia ajolinja- ja jarrutuspaikkavinkkejä, vaan tie on puhtaan valkoinen.

Puhtaasta valkoisesta tiestä huolimatta valkoinen BMW M3 kiisi ensimmäisen erikoiskokeen pohja-aikaan. Sama meno jatkui muillakin pätkillä. Ainoastaan neljännellä EK:lla nelivetoisella Fiestalla ajanut Toni Lauronen oli 1,4 sekuntia nopeampi.

Lopputulos viiden erikoiskokeen jälkeen oli huikea 46,4 sekunnin ero toiseksi ajaneeseen Lauroseen. Kolmanneksi ajoi Jaakko Lavio ollen 0,9 sekuntia Laurosta perässä.

Sarjan pistetaulukon Joonas avaa täydellä 30 pisteellä, jotka koostuvat yleiskilpailuvoiton 20 pisteestä ja luokkavoiton 10 pisteestä.

Seuraava F-Cup osakilpailu ajetaan 20.2. Hankasalmella, jonka jälkeen jatketaan keväällä toukokuussa.

Edellinen tiedote
Lindroosin täyden potin kausikooste
Seuraava tiedote
Lindroos voitti kuudennen kerran peräkkäin

Vuosittaiset tiedotteet